Fel om föräldraförsäkringen

Har just avslutat ett torgmöte på Sergels torg där jag pratat om jobben, välfärden och de som jobbar inom vården, skolan och omsorgen. Det är bara Alliansregeringens ansvarsfulla ekonomiska politik som kan trygga vår välfärd. Jag uppmanade alla att rösta blått och rösta på Alliansen – inte på  de främlingsfientliga krafterna.

I SvD står det idag:

Problemet för båda är att det inte finns några konkreta förslag att slåss om. Alliansen ska inte avskaffa pappamånaderna, de rödgröna har inte utlovat ytterligare kvotering.

Det stämmer inte att det inte finns något att slåss om! Inte nog med att vänsterpartierna i sitt gemensamma valmanifest inte lämnar några tydliga besked kring individualiserandet av föräldraförsäkringen – dessutom kommer de att avveckla vår jämställdhetsbonus. 

De rödgröna går alltså till val utan några som helst åtgärder för att få föräldrar att dela lika på föräldraledigheten.  Det är bara Alliansen som har åtgärder för jämställt föräldraskap och jämställd föräldraförsäkring. Vi har infört en jämställdhetsbonus för de föräldrar som delar lika på föräldrapenningen. Jämställdhetsbonusen har ännu inte fått den effekt vi önskat men vi vill fortsätta utveckla den genom att förenkla och förtydliga den.

Vi har ett verktyg för jämställt föräldraskap – de rödgröna har inget. Var rödgrön jämställdhetspolitik bara tomma ord? Vi lovar i alla fall att jobba vidare för att kvinnor och män ska dela mer lika på föräldraledigheten och få lika möjligheter i hemmet och på arbetsmarknaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: